torsdag 12 november 2020

Fem på en fredag V 46: Hjälp

 

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. När behövde du senast hjälp med något?
 2. Inom vilket område är du den som hjälper andra?
 3. Vad skulle gå bättre om du inte gjorde det själv?
 4. Brukar du ta hjälp av dina grannar?
 5. Vad hjälpte du oftast till med hemma som liten?


När behövde du senast hjälp med något?

Ganska ofta det dyker upp vardagsbekymmer när man har småbarn, men det mesta löser jag själv. Dock får jag hjälp av mina vänner ganska ofta också.

Inom vilket område är du den som hjälper andra?

Väldigt ofta får jag svara på frågor kring saker på min arbetsplats, sedan förekommer det en hel del frågor om allt möjligt privat också..

Vad skulle gå bättre om du inte gjorde det själv?

Tror det mesta skulle gå lika bra om någon annan gjorde det som när jag gör det själv, tycker inte det är så viktigt att det blir bättre så länge det inte rör sig om hantverkare som tagit hutlöst betalt och sedan inte håller måttet.

Brukar du ta hjälp av dina grannar?

Ja, vi brukar hjälpa varandra oftast då mina grannar är trevliga.

Vad hjälpte du oftast till med hemma som barn?

Gillade att hjälpa till så passade syskonen, städning, matlagning, bak och skötsel av gårdens djur och odling och trädgårdsskötsel. 

6 kommentarer:

 1. Tror att det måste vara skillnad att växa upp på en gård mot att inte. Jag fick lov att sköta mina skolarbeten och på loven sommarjobbade jag någon annanstans.
  Intressant läsa dina svar!

  SvaraRadera
 2. Ja, det är nog skillnad att växa upp på en gård där alla hjälps åt och man ser att det finns mycket att göra tydligt, i stan blir det ju mer distans..

  SvaraRadera
 3. Visst är det härligt med bra grannar. Bara det att man känner dem man bor bredvid tycker jag känns tryggare på något sätt än att man bor vägg i vägg med nån (i en lägenhet) som man kanske inte ens morsar på....

  SvaraRadera
 4. Tror också att det var annorlunda att växa upp på en gård. Jag tror också att det är annorlunda vad barnen hjälper till med nu mot förr. Vem skulle skicka iväg sitt barn att handla mat idag och än mindre att hugga ved och bära in den.
  Goda grannar är guld värda!

  SvaraRadera
 5. det är bra med grannar som en kan utbyta tjänster med. jag fick hjälpa till ganska mycket när jag växte upp. jag passade småbröder vilket jag inte alls hade något emot, jag handlade och hämtade mjölken

  SvaraRadera
 6. Att växa upp på en gård med djur, underbart! Det tog mig 40 år att ta mig från asfaltsdjungeln till landsbygden. Goda grannar är guld värda

  SvaraRadera